Zonhovenaren pakken gemeentehuis in met Belgische vlag

Print
Zonhoven - "Als de Belgen winnen tegen Brazilië, dan pakken we het gemeentehuis in met de Belgische driekleur." Die belofte maakte zaakvoerder Koen Evers van het Zonhovense naaimachinebedrijf Befrako. Zo gingen dinsdagochtend zo'n 35 fans van de Rode Duivels aan de slag om de grootste driekleur van België te stikken.

Belofte maakt schuld. Vorige week deed zaakvoerder Koen Evers van het Zonhovense naaimachinebedrijf Befrako de belofte om het Gemeentehuis van Zonhoven in te pakken in de Belgische driekleur als België hun match tegen Brazilië zouden winnen. Om de grootste Belgische driekleur ter wereld te kunnen ophangen, gingen dinsdagochtend om 9 uur zo'n 35 vrijwilligsters aan het werk om de vele balen zwarte, rode en gele stoffen aan elkaar te stikken. Aan het einde van de dag stonden hoogwerkers gereed om de drie gevels van het gemeentehuis zwart, geel en rood te laten kleuren.

Met vele enthousiaste vrijwilligers werd de vlag aan het einde van de dag rondom het gemeentehuis bevestigd. Rond zeven uur was de klus geklaard, precies voordat de wedstrijd van de eeuw (België-Frankrijk) zou beginnen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio