Vijftien jaar feest in Riethoekstraat

Print
Vijftien jaar feest in Riethoekstraat

Foto: Jean Pierre Yzermans

Stokkem

Dilsen-Stokkem - De bewoners van de Riethoekstraat, een deel van het Stokkemer gehucht Molenveld, houdt de jaarlijkse samenkomst naar aanleiding van ‘Vlaanderen Feest’ heel levendig. Voor de vijftiende maal organiseerden de bewoners van een dertigtal woningen, een (h)echt buurtfeest. Met 64 verzamelden ze rond de tafels in de feesttent, waar de vlag ‘Vlaanderen Feest’ een ereplaats toegewezen kreeg.

Ooit was de Riethoekstraat een onbenullige veldweg waar drie gezinnen woonden. Thans, weliswaar een tegen de Maasdijk doodlopende straat, een mini-villawijk waar de bewoners er alles aan doen om de gezelligheid te bewaren.
Hubert Dedroog heeft een groepje enthousiaste bewoners weten samen te brengen om de jaarlijkse samenkomst te organiseren. Het lukt hem zelfs om aan een minimale deelnameprijs de deelnemers van eten en drank te voorzien. "En," zo vertelt hij, "nog steeds aan de prijs van vijftien jaar geleden."
De bedoeling van de samenkomst is het ‘buurten’ te bevorderen, het sociaal contact met de bewoners aan te zwengelen, en kennis te maken met nieuwe bewoners.
Het eten werd door een plaatselijke traiteur aan een ‘zacht prijsje’ geleverd. De onderwerpen die druk besproken en becommentarieerd werde,n zijn ver uiteenlopend. De gezelligheid die tot laat in de zwoele nacht liep, werd ondersteund door zachte achtergrondmuziek.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio