Vlaggendansgroep Symbolica goes USA

Print

Foto: Koen Van Doninck

Bret

Genk - Een binnenlands kamp naar de Vlaamse Ardennen? Daar doet vlaggendansgroep Symbolica uit Genk niet aan mee. Zij maken elk jaar een tournee naar het buitenland. Zo passeerden onder andere Polen, Zuid-Frankrijk en Engeland reeds de revue. In 2018 gaat de groep echter nog een stapje verder: een tournee naar de Verenigde Staten!

Symbolica is een jeugdige vereniging die de moderne kunst van het vlaggendansen wilt tonen aan de rest van België en de wereld. Elk jaar gaan ze op buitenlandse tournee en eens om de zeven jaar steken ze de Atlantische oceaan over naar de Verenigde Staten. Een reis om nooit te vergeten voor de leden van de groep.

Met 54 zijn ze, de jongens die de Verenigde Staten zullen doorkruisen. Op 10 juli vertrekken ze naar Chicago, waar ze even tijd hebben om de stad te bezoeken. Daarna trekken ze een tiental dagen door Michigan waar ze in gastgezinnen zullen verblijven. Vanuit de staat van duizend meren worden vervolgens Toronto en Washington aangedaan. Afsluiten doen ze in New York, waarna ze moe maar voldaan terug huiswaarts richting Genk zullen keren!

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio