Galerij Breed, een aanwinst voor de Vennestraat

Print

Winterslag 1

Genk - De Vennestraat is hot en het bruist er van de creatieve activiteit. Sinds kort is er in twee iconische huizen een plek voor ambachten en creatieve beroepen die daar hun producten presenteren. De galerij 'Breed' gaat een boeiende zomer tegemoet.

In de Vennestraat, op het kruispunt met de Hoefstadstraat, staan twee panden die iconisch zijn voor de Genkse cultuurgeschiedenis. Het geboortehuis van mode-icoon Martin Margiela en Discobar Peters, het 'Huis van Betty', waar de eerste exemplaren van 'Marina', de wereldhit van Rocco Granata over de toonbank gingen. Op dat eerste label heet Rocco overigens nog Roco.

De twee panden werden één, zorgvuldig beschermd door een glazen gevel en binnenin uitgebouwd tot een thuis voor ambachten en creatieve beroepen. Interieurarchitecte Else Bijnens, die samen met haar dochter dit kunsthuis runt, ontvangt je er hartelijk. Van woensdag tot zaterdag kan je er elke namiddag binnenlopen, er ronddolen door het bijzonder ingerichte interieur, de werken bekijken van de zeven zomerexposanten en een stapje zetten in de 'tuin van Betty', achter de panden, tuin die door de buurt onderhouden wordt.

Er zijn deze zomer heel wat evenementen in Breed, zoals op 5 augustus het toonmoment 'Baobab' door de groep Yawar die het verhaal brengt van de zwarte slavin die haar toevlucht vond in deze holle boom. Maar helemaal intens wordt het tijdens Vollebak Vennestraat, eind augustus en begin september, als in de galerij een ambachtenmarkt doorgaat. Dan wordt er in het huis  een interessante en gevarieerde selectie van gepassioneerde vaklui samengebracht en kan je er zomaar binnenlopen en meegenieten. Ongetwijfeld weer een aanwinst in deze straat, die in enkele jaren tijd opnieuw het beste van zichzelf gevonden heeft en daarvoor ook gewaardeerd wordt.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio