© EPA-EFE

Een stunt van formaat: Van Uytvanck stuurt titelverdedigster wandelen in tweede ronde Wimbledon

Alison Van Uytvanck (WTA 47) heeft donderdag in de tweede ronde van Wimbledon voor een stunt van formaat gezorgd. De Grimbergse klopte de Spaanse titelverdedigster Garbiñe Muguruza (WTA 3) in drie sets: 5-7, 6-2 en 6-1. De partij duurde een uur en 54 minuten.

vtvn

Van Uytvanck bood de eerste set stevig weerwerk, maar moest finaal het setpunt aan Muguruza laten (5-7). Onze landgenote liet de moed echter niet zakken. Ze bleef sterk tennissen en won de tweede set overtuigend met 6-2. Muguruza was de kluts volledig kwijt en kon de Belgische pletwals in set drie niet meer afstoppen. In 6-1 besliste Van Uytvanck de match.

Van Uytvanck neemt het in de derde ronde op tegen de Estse Anett Kontaveit (WTA 27). Zij klopte in de tweede ronde de Amerikaanse Jennifer Brady (WTA 74) in twee sets: 6-2 en 7-6 (7/4). De wedstrijd duurde anderhalf uur.

Van Uytvanck had zich voor de tweede ronde geplaatst na een overwinning tegen de Sloveense Polona Hercog (WTA 64) in tweemaal 6-2.

LEES OOK: Makkie: Elise Mertens stoomt in twee korte sets door naar derde ronde op Wimbledon

"Dit is de mooiste match uit mijn carrière, temeer omdat het een grandslam is", reageerde de Grimbergse. "Er heerste een geweldige sfeer rond het veld waardoor het fijn tennissen was", verklaarde Van Uytvanck. "Het publiek stuwde me vooruit. Ik kwam al verschillende keren dicht bij winst tegen een speelster uit de top 10, maar kon nooit de zege pakken. Nu wel. Ik wist dat ik dit niveau in de armen had vanop training. Ik had vertrouwen in mezelf en wist dat ik bits moest spelen, anders maakte ik geen kans. Ik heb echt heel heel goed getennist en bleef gefocust."

In de volgende ronde wacht de Estse Anett Kontaveit (WTA 27). "Een zeer goede speelster", merkte Van Uytvanck op. "Ze serveert sterk en er zit veel diepgang in haar spel. Ik herinner me dat ik het bij de junioren eens tegen haar opnam. Maar we zullen later wel zien, eerst genieten van deze zege."