Herestraat-Duraslaan wint stratenschieting 2018

Print

Duras

Sint-Truiden - Op zondag 1 juli hield de gilde Sint-Sebastiaan Duras haar derde stratenschieting, met als doel de mensen weer samen te brengen en plezier te maken. Niet minder dan 27 schutters namen deel aan deze dorpswedstrijd.

Na een toespraak door de hoofdman en het uitreiken van de tinnenschotel aan de regerende koning Chris Vandervelpen, werd er onder een stralende hemel gestart om 14 uur op liggende en staande wip. Bij het einde van de eerste ronde was het al meteen duidelijk dat het zou gaan tussen de Grote Vinnestraat en de Herestraat-Duraslaan.

In de tweede ronde maakten Justin Gillissen, Rik Swartenbroeckx, Rohnny Michiels en Carlos Derutter op de liggende wip het verschil. De Herestraat-Duraslaan won met overtuigende cijfers. Onder een daverend applaus werden de wisselbeker en de medailles uitgereikt. 's Avonds werd er afgesloten met een heerlijke barbecue en met vrienden nog veel nagepraat over deze geslaagde folkloristische wedstrijd.

De Herestraat-Duraslaan behaalde de eerste plaats met 19 punten. De Grote Vinnestraat werd tweede met zestien punten en op de derde plaats eindigde de Galgestraat-Kleine Vinnestraat met 9 punten. Winnaar bij de dames Sofie Loosen en bij de heren Bart Vandevelde. Bij de jeugd Charlotte Istas en Wout Schurmans.

Wie interesse heeft en zich wil aansluiten bij de club, kan terecht bij Wim Stassart (0496/55.70.95) of elke woensdag om 19 uur aan de schuttersweide waar ze oefenen. Op woensdag 15 augustus om 14 uur heeft het grote koningsschieten plaats op de staande wip voor de leden, kom allen supporteren.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio