“Zelfs in een bierland als België is de wijntraditie op restaurant diepgeworteld”

“Zelfs in een bierland als België is de wijntraditie op restaurant diepgeworteld”

Alex Clevers: “Er zijn weinig mensen die vijftig euro voor een bierarrangement willen betalen.” Foto: Luc Daelemans

Dilsen-Stokkem -

Een frisse pint bij friet met stoverij, dat was pakweg enkele decennia geleden zowat de enige combinatie van bier en gerecht. De laatste jaren is daar verandering in gekomen. Heel wat hedendaagse chefs gebruiken bier in hun bereidingen en serveren het aan tafel als alternatief voor wijn. “Bier biedt veel mogelijkheden, maar zelfs in een bierland als België is de wijntraditie op restaurant diepgeworteld”, zegt chef Alex Clevers van restaurant Vivendum in Dilsen.

In 2004 verhuisde Alex Clevers (49) met zijn keukenequipe van een bescheiden pand op de Grote Markt van Maaseik naar een achttiende-eeuwse, knap gerestaureerde kapelanij in Dilsen. Twee jaar later kreeg ...

Nieuwe Video's