Zesdes vliegen uit bij Stedelijke Humaniora

Print

Foto: Stedelijke Humaniora

Dilsen

Dilsen-Stokkem - Het is zomervakantie en net zoals in alle Vlaamse scholen, verlaten ook aan de SHD weer heel wat leerlingen het nest. Op dinsdag 26 juni werd dat uitgebreid gevierd met een proclamatie in zaal Nieuwenborgh in Stokkem. Prachtig uitgedost namen de trotse leerlingen hun diploma in ontvangst. Tussen de plechtigheden door kon het publiek genieten van heerlijke pianomuziek, live gespeeld door pianovirtuoos Jelte Noordveld uit klas 5A.

Sommige leerlingen kregen nog een extra pluim op hun spreekwoordelijke hoed. Zo kreeg Jolien Mussen de prijs van verdienstelijke leerling omdat ze zes jaar lang haar vriendin, die soms een rolstoel nodig heeft en zich dus moeilijker kan verplaatsen, hielp om op tijd in het juiste lokaal te geraken. De prijs voor wetenschappen was voor Delphine Conings en Aaron Roex kaapte de prijs voor wiskunde weg. In de richting handel schitterde Furkan Er en met de prijs voor de richting economie ging Valerie Stevens aan de haal. Mara Smolders was de beste voor moderne talen en Sien Dreesen kreeg de prijs voor Latijn. De sportiefste was Maurits van Sloun, Yana Colla deed het fantastisch in de richting boekhouden-informatica en in humane wetenschappen werd Emma Van de Beek beloond.

Directeur Aerts, schepen Sofie Vandeweerd en voorzitster van het oudercomité Sandra Brebels blikten terug op de afgelopen jaren en wensten de leerlingen alle goeds voor de toekomst. Alles werd elegant aan elkaar gepraat door Hannah De Bakker en Marjane Errait, die zelf ook bij de gelukkigen waren. Het oudercomité zorgde voor een fijne receptie en de leerlingen vierden verder in Grand Café Casino in Maasmechelen – ook de zoon des huizes hoorde bij de feestelingen – met een pastabuffet en een galabal. Dankzij enkele leerkrachten die, ondertussen al naar jaarlijkse traditie, hier stevig hun schouders onder gezet hadden, werd dit voor de leerlingen een mooie afsluiter van hun middelbareschooltijd.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio