Rotary Borgloon Haspengouw sponsort tuininrichting Hof 1 Ter Heide

Print
Borgloon - In november 2017 opende minister Vandeurzen officieel het nieuwe gebouw voor dagopvang voor minderjarigen met autisme in Ter Heide Borgloon. Het gebouw was toen vanbinnen al helemaal aangepast aan de noden van de kinderen, maar de tuin moest nog volgen. Dankzij sponsoring van Rotary Borgloon Haspengouw onderging de tuin intussen een transformatie. Op donderdag 14 juni vond de officiële cheque-uitreiking plaats, gevolgd door een rondleiding.

Een dagopvang voor minderjarigen met autisme betekent op logistiek vlak een hele aanpassing. Niet alleen binnenshuis, maar ook de bijbehorende tuin moet een veilige oase vormen voor de bewoners van Ter Heide. De bestaande tuin voldeed niet aan alle eisen en kreeg daarom intussen een heuse update.

Omdat de tuin bedoeld is als buitencompartiment van de auti-werking, was het belangrijk om te kiezen voor een sobere buitenomgeving met veel gras en stevig, functioneel tuinmeubilair. De bestaande oude terrassen werden daarom vervangen en vergroot door de aanleg van nieuwe klinkers (112 m²). Voor de aanwezige haag die de tuin omringde, werd ook een volledige draadafsluiting van 2 meter hoog langs de binnenzijde geplaatst, inclusief poortje. Om ook ouders van de bewoners meer comfort te bieden en het busvervoer te vergemakkelijken, bouwde men een kiss and ride-parking vooraan de dagopvang (27 m²). Hiervoor werden waterdoorlatende grondmatten met dolomietverharding gebruikt.

Een aangepaste tuin vraagt ook om een aangepast budget. Rotary Borgloon Haspengouw zorgde ervoor dat Ter Heide dit project kon realiseren en sponsorde 24.000 euro voor de aanleg van de nieuwe tuin. In juni overhandigde de club Ter Heide de officiële cheque en kregen de leden een rondleiding doorheen de tuin en de dagopvang.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio