Mobiele trajectcontrole op E313 tussen Beringen en Lummen

Aan de werken op de E313 tussen Beringen en Lummen activeert het Agentschap Wegen en Verkeer vanaf volgende week een mobiele trajectcontrole. Deze moet de veiligheid voor zowel de weggebruikers als de wegenarbeiders verhogen in de omgeving van de werf. De trajectcontrole wordt tot het einde van de werken ingezet om de kans op ongevallen door overdreven snelheid en onoplettendheid op de versmalde rijstroken te verkleinen.

De mobiele trajectcontrole wordt door het Agentschap sinds eind vorig jaar ingezet om de veiligheid aan Vlaamse wegenwerken te verhogen. Na een testfase op de A12 in Willebroek en de toepassing langs de werken op de E34 in Turnhout, wordt het systeem nu ook aan de werken tussen Beringen en Lummen gebruikt.

Gedurende de duur van een werf kan geen klassieke trajectcontrole geïnstalleerd worden; de mobiele trajectcontrole is echter een veelbelovend nieuw instrument om werven te beveiligen. Ter hoogte van trajectcontroles daalt het aantal snelheidsovertredingen met zo’n 78 procent. Onderzoek toont aan dat het aantal ongevallen ter hoogte van trajectcontrole daalt met 15 procent, tot zelfs 30 procent. Vooral op vlak van ernstige ongevallen is dat effect zichtbaar.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio