Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Ook bier is niet ontsnapt aan de versuikering”

Alain Coninx ziet een verschuiving naar zoetere en hoppigere bieren

“Ook bier is niet ontsnapt aan de versuikering”

Alain Coninx: “In een café in Achel hadden ze geen Achel Trappist van de Sint-Benedictusabdij in huis.” Foto: Luc Daelemans

Sint-Truiden -

Wenst u een farmhouse ale? Een rauw bier misschien? Of toch maar een IPA? Het mag duidelijk zijn: ook de bierwereld is onderhevig aan trends. “Ik zie vooral een evolutie naar zoetere bieren en als reactie daarop het ontstaan van hoppigere varianten”, zegt gewezen VRT-journalist Alain Coninx, die tijdens zijn loopbaan een grote interesse ontwikkelde voor gastronomie, wijn en bier.

“Hij was een wijs man, die het bier uitvond”, oreerde Plato pakweg tweeënhalf millennia geleden. Niet iedere consument van alcoholische dranken lijkt daarvan overtuigd. De laatste jaren ...

Nieuwe Video's