Tigers pupillen winnen van de leider

Print
Tigers pupillen winnen van de leider

Foto: Luc Rosiers

Zonhoven - Het jonge pupillenteam van de Tigers startte moeizaam aan de competitie. Gezien de leeftijd van de spelers, was dat te verwachten. De laatste weken doen de jonge Tigers het echter beter en beter. Na een paar keer nipt te verliezen, kwam daar plots winst tegen Maastricht. Afgelopen zaterdag kwam echter de gedoodverfde titelkandidaat uit Beek op bezoek in Zonhoven.

Vanaf de start van de wedstrijd was het voor een neutrale supporter helemaal niet duidelijk wie nu de leider in de competitie is en wie er op de laatste plaats staat. Aan de kant van de Tigers startten Xander Jaspers met pitchen. Xander miste zijn start niet. De goed geplaatste fastballs van Xander zorgde er voor dat de Cheetahs in de eerste inning aanvallend niet veel konden inbrengen. De Cheetahs konden slechts één run scoren.

De Tigers namen zelf in aanvallend zicht een blitse start en wisten met mooie honkslagen van onder andere Minard De Raeve in de eerste inning liefst vier keer te scoren. Beek kreeg in de tweede inning meer greep op de pitching van Xander en bracht drie runs over de thuisplaat. Echter lukte het de Nederlanders niet om de Tigers kort te houden. Opnieuw scoorden de Tigers twee runs., ditmaal komende van Mano De Raeve en Jolien Jaspers.

Vanaf de derde inning nam Adam Goudmijn de pitching van Xander over. Adam heeft de laatste weken veel bijgeleerd. De snelheid van zijn pitches is de absolute top in deze pupillenreeks, enkel de richting ontbreekt af en toe nog. Zo ook in die derde inning. Beek kreeg net iets te vaak tossballen en zette deze meteen om in hits en vervolgens ook in runs. Voordat Adam in zijn ritme kon komen, scoorden de Cheetahs drie runs. De tussenstand na drie en een halve inning kwam daarbij op 6 - 7 voor de Cheetahs.

Maar daar kwamen de Tigers opnieuw. Mooie hits van Adam Goudmijn, Mathijs Timmers en Fons Thonissen bracht de score met 11 - 7 in het voordeel van de Zonhovenaren. Een mooie voorsprong om de laatste inning te starten. Adam kreeg van zijn coaches enkele gouden tips tussen de innings in, won tijdens zijn duel met de eerste batter van de inning meteen heel wat zelfvertrouwen en vond hierdoor de richting die hij nodig heeft om de beste slagploeg uit de reeks kort te houden. Met een paar stevige pitches zette Adam de Cheetahs kansloos aan de kant. Een nabeurt hadden de Tigers niet meer nodig. De einduitslag van 11- 7, na drie en een halve inning, was dubbel en dik verdiend.

Na een weekje hard trainen tijdens het zomerkamp, mogen de jonge Tigers zaterdag opnieuw naar Maastricht.

Heb jij interesse om de Tigers rangen te versterken? Kijk dan zeker eens op hun site http://www.sunville-tigers.be/ of mail naar lr.tigers@telenet.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio