Wat een teleurstelling: David Goffin meteen kansloos uitgeschakeld op Wimbledon

Print
Wat een teleurstelling: David Goffin meteen kansloos uitgeschakeld op Wimbledon

Foto: BELGA

David Goffin (ATP 9) heeft zich dinsdag niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van Wimbledon. De 27-jarige Luikenaar verloor in de eerste ronde verrassend kansloos van de Australiër Matthew Ebden (ATP 51) in drie sets: 6-4, 6-3 en 6-4. De partij duurde een uur en 34 minuten.

Ebden treft in de tweede ronde de Franse qualifier Stephane Robert (ATP 158). Die haalde het in de eerste ronde van de Spanjaard Albert Ramos-Vinolas (ATP 38) in drie sets: 7-6 (7/5), 6-2 en 6-1.

Goffin maakte na twee jaar zijn terugkeer op het Londense gras. Vorig seizoen moest de Luikenaar verstek laten gaan met een blessure die hij op Roland Garros had opgelopen.

“Op de belangrijke momenten liet ik het afweten”

Goffin had vooral moeite met de manier van spelen van zijn tegenstander. “Ik was voorbereid op een zware wedstrijd, maar ik verwachtte niet dat Ebden de hele tijd serve-and-volley zou spelen. Dat deed hij echt heel goed, ook dankzij een uitstekende opslag”, complimenteerde ‘Le Goff’ zijn Australische beul. “Ik vond er geen antwoord op en was echt slecht op de belangrijke wedstrijdmomenten. Dan miste ik precisie en sereniteit. Bij elk belangrijk punt, ging ik de mist in. Dat maakte het verschil. Ebden was veel constanter. Ik kon mijn niveau niet opkrikken en had zelfs ontzettend veel moeite om mijn basisritme te vinden.”

Na zijn teleurstellende uitschakeling in de achtste finales van Roland Garros tegen de verrassend sterke Italiaan Marco Cecchinato (ATP 29) slaagt Goffin er maar niet in de goede vorm terug te vinden. Ook op het ATP-toernooi van Queen’s ging de Luikenaar meteen onderuit tegen de Spanjaard Feliciano Lopez (ATP 33).

“Misschien ben ik na mijn blessure wel te snel willen terugkeren. Daar heb ik veel energie in gestoken. Misschien betaal ik dat nu cash. Zeker op gras, want daar zijn twee of drie slagen vaak genoeg om een rally te beslissen. Op training gaat het nochtans goed, maar dat blijft toch anders dan in de wedstrijd. Daar moet je veel meer aanwezig zijn en dat lukte me vandaag/dinsdag niet.”

LEES OOK: Alison Van Uytvanck begint sterk aan Wimbledon en speelt in tweede ronde tegen titelverdedigster