Alison Van Uytvanck begint sterk aan Wimbledon en speelt in tweede ronde tegen titelverdedigster

Print
Alison Van Uytvanck begint sterk aan Wimbledon en speelt in tweede ronde tegen titelverdedigster

Foto: BELGA

Alison Van Uytvanck (WTA 47) heeft zich dinsdag gekwalificeerd voor de tweede ronde van Wimbledon. Ze versloeg de Sloveense Polona Hercog (WTA 64) in twee sets. Na 1 uur en 6 minuten stond de 6-2, 6-2 eindstand op het scorebord van court 4.

LEES OOK: Del Potro laat geen steek vallen, titelverdedigster wacht Van Uytvanck op in tweede ronde

Voor de 24-jarige Van Uytvanck was het haar eerste zege in vier ontmoetingen met de 27-jarige Sloveens. In de tweede ronde botst de Grimbergse op de Spaanse titelverdedigster Garbine Muguruza (WTA 3). Die schakelde dinsdag de Engelse Naomi Broady (WTA 138) uit met 6-2 en 7-5.

Het wordt het tweede duel tussen Van Uytvanck en Muguruza. Vier jaar geleden won de Spaanse op het hardcourttoernooi in het Braziliaanse Florianopolis met 6-2, 6-7 (1/7) en 6-3.

Van Uytvanck staat voor de vijfde keer op de hoofdtabel op Wimbledon. Het is pas de tweede keer dat ze erin slaagt een ronde te overleven. Dat was haar tot dusver alleen nog maar gelukt bij haar debuut in 2014.

"Ik moet me gewoon amuseren"

“Het is altijd fijn om te winnen op Wimbledon. Wat nog meer plezier doet, is de manier waarop”, sprak ze al glimlachend de pers toe. “Mijn returns waren echt goed en dat maakte het allemaal iets makkelijker. Ik kon haar zo continu onder druk zetten. De partij had ik altijd onder controle, van het begin tot het einde. Het was niet altijd makkelijk door de wind en het geluid van het publiek. Maar ik ben tevreden: het was een ideale opwarmer voor de match tegen Muguruza.”

Van Uytvanck maakt zo een einde aan een reeks van drie opeenvolgende edities op Wimbledon zonder tweede ronde. Op de All England Club krijgt ze met leeftijdsgenote Muguruza een klepper voorgeschoteld. De titelverdedigster schakelde dinsdag de Engelse Naomi Broady (WTA 138) uit met 6-2 en 7-5.

“Muguruza is een solide speelster. Het lijkt niet zo op tv-beelden, maar ik heb met haar getraind op Roland Garros en kan jullie verzekeren dat de ballen heel snel terugkomen”, aldus Van Uytvanck. “Het was geen verrassing voor mij dat ze vorig jaar Wimbledon won. Ik moet me gewoon amuseren. Dit wordt een goede test om eens te kijken waar ik sta. En ik heb misschien de kans om op Centre Court of op court 1 te spelen. Wat zou dat geweldig zijn: spelen in de grootste tennistempels.”

Volgen Mertens en Flipkens haar voorbeeld?

Later op de dag proberen ook Elise Mertens en Kirsten Flipkens zich te plaatsen voor de tweede ronde. Yanina Wickmayer, de vierde Belgische vrouw op de hoofdtabel, slaagde daar maandag al in.