Tien finaleplaatsen voor PMC Cycling op Flanders Cup in Halle

Print

Halveweg

Zonhoven - De examens zijn achter de rug en voor velen is de vakantie begonnen. Dus ook weer tijd om deelname aan de Flanders Cup Series BMX in Halle. Voor PMC Cycling zakten er 27 rijders af naar Halle om er hun wedstrijd te betwisten. Tien rijders wisten zich te kwalificeren voor de finale.

Onder een stralend zonnetje konden de jongens en meisjes hun wedstrijd afwerken in Halle. Alex Goeman had er alles aan gedaan om het parcours tiptop in orde te brengen. Omdat het zo warm was, werd er ook de mogelijkheid geboden om zaterdag nog een training in te lassen van 19.30 uur tot 21 uur. Helaas was er wel geen medisch team meer aanwezig.

Bij de cruisers -29 jaar was het uitkijken naar de wedstrijd van Bo Schroyen en Jorden Biesmans. Zij moesten hun meerdere kennen, waardoor de winst ging naar Robbe Verschueren. Bo Schroyen werd derde en Jorden Biesmans vierde. Bij de boys 5-6 jaar nam Liam Magiels de winst mee naar huis. Ook de jongens van PMC Cycling deden het goed. Djenson Vandezande plaatste zich voor de finale en kwam als vierde over de finish. Seth Gijbels was gevallen in de eerste manche waardoor hij op de laatste plaats werd gezet. De tweede reeks werd hij vierde en de derde reeks was hij derde. 

Bij de boys 8 jaar hadden we ook wel wat PMC Cycling rijders aan het werk. Zij moesten de winst laten aan Ryu Demuyser. Jens Gijbels behaalde een mooie derde plaats. Mathis Claes moest zich tevreden stellen met een zevende plaats in de finale. Ook Finn Boes behaalde een achtste plaats in de finale. Kobe Beijsen haalde een zevende plaats in de kwartfinale en Lowie Clé en Jonathan Verheyen kwamen niet door de reeksen heen. Ward Prinsen behaalde een achtste plaats in zijn kwartfinale.Bij de boys 10 jaar ging de winst naar Noé Erlich. Jaeno Lopez Martinez reed 4-5-5 in zijn reeksen en had net punten teveel om door te gaan naar de kwartfinale. 

Bij de Girls 9-10 jaar ging de winst naar Lore De Geest. Anouck Verweij moest zich in de finale tevreden stellen met een tweede plaats. Anouck moest in reeks één vechten om tweede te worden. Bij de boys 11 jaar hadden we een wederoptreden van Robin Verweij. In zijn eerste reeks mocht hij al direct het onderste uit de kan halen om te vechten voor de vierde plaats. De toon was gezet voor de volgende manches. Telkens goed weerwerk leveren en een vierde plaats bemachtigen. Zo behaalde een ticket naar de halve finale. Ook daar moest hij zich weren om zijn finaleplaats veilig te stellen. Maar het lukte hem en hij behaalde de achtste plaats in de finale.

Joppe Moris kwam de eerste reeks ten val op de tweede lijn. Het leek er ernstig uit, maar na controle bleek dat hij enkel wat last had van zijn borstkast door zijn val. Hij hield er een serieuze wonde aan de knie en elleboog aan over. Van verder rijden was geen sprake meer. Brend Van Aerschot liet zich gelden. Hij wist zijn reeksen allemaal te winnen. Dat gaf hem een goede uitgangspositie voor de kwartfinale. Maar daar kwam hij op de laatste heuvel ten val en weg was zijn kwalificatie voor de halve finale. De winst in deze categorie ging naar Tristan Van Dijck.

In de categorie van boys 12 jaar ging de winst naar Sem Boeckx. Robbe Geijsels en Fenne Geboers kwamen ook in deze reeks aan het werk. Voor Robbe was het over na zijn reeksen. Fenne moest na een vierde plaats in zijn eerste reeks reppen voor een kwalificatie voor de kwartfinale. Maar het ging mis in de tweede reeks. Hij kwam ten val. In de derde reeks werd hij nog vierde, maar had in het totaal teveel punten.

Bij de boys 13 jaar kregen we een wedstrijd te zien voor Donnelly Lambrichts. Het was van de eerste reeks al duidelijk dat dit niet het parcours was voor Donnelly. Hij kwam moeizaam uit de start en werd op achtervolgen gezet. Hij kwam niet door de reeksen. De winst bij de boys 13 ging naar Ethan Bourguingnon.

Bij de boys 15-16 jaar kregen we een mooie strijd tussen Sibe Janssens en Jan-Victor Vranckx. Uiteindelijk werd het winst voor Sibe Janssens.  Bij Jan-Viktor ging het vlot in de reeksen. Die won hij met gemak. In de halve finale werd hij opgehouden door een valpartij, maar kon zich alsnog naar de derde plaats rijden. Zijn finale was niet zoals het hoorde. Zijn start was niet goed en hij moest alles uit de kast halen om zijn tweede plaats te kunnen bemachtigen. De andere jongens deden het ook goed. Boy Schroyen behaalde een vijfde plaats in de kwartfinale - Lorenz Huybrichs behaalde een vijfde plaats in zijn allereerste kwartfinale. Ook Niels Claes deed het goed. Hij behaalde een zevende plaats in de kwartfinale. Yannick Koppens kon niet achterblijven en behaalde een achtste plaats in zijn kwartfinale.

Sarah Neys kwam aan het werk bij de girls 15+. Zij behaalde driemaal een vierde plaats, maar dat was niet voldoende om door te gaan naar de finale. Die finale werd gewonnen door Yellisse Van Den Broeck. Bij de boys 19+ kregen we een mooie wedstrijd te zien tussen Roy Van Aken, Romain Schaqueue en Jari Cammans. In deze volgorde kwamen zij over de finish in de finale. Jorden Biesmans werd achtste in zijn finale.

Bij de elites kregen we de gebroeders Wouters achter het starthekke samen met Jarno Forrest en Michael Bogaerts. Het was mooi te zien hoe deze vier de wedstrijden spannend maakten. Joffrey Wouters pakte de winst voor Jarno Forrest en Michael Bogaerts. Dean Wouters werd vierde. Ook onze recreanten Yelthe Verheyen en Vince Bruninx kwamen goed voor de dag in Halle. Ze zetten mooie stappen voorwaarts in hun BMX carriere.

Volgende week zakt de hele bende van de BMX af naar het Jöel Smets BMX parcours om daar te gaan strijden voor de Belgische titels.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio