Abstracte en figuratieve kunst bij Global Art

Print
Tongeren - Brons, keramiek, glaskunst , schilderijen en tekeningen in houtskool zijn te zien bij de internationale expo van Global Art in Tongeren. Elke donderdagvoormiddag, zaterdagnamiddag en zondagvoormiddag te bezichtigen.

Ellen von der Linden geeft bomen de hoofdrol in haar schilderijen, in een unieke frisse kleurencombinatie gezet.
Feike de Vries brengt Eva in haar dierentuin tot leven, kijken en bekeken worden lijkt de leuze. Feike zorgt er voor dat je bij elk van zijn werken iets langer wilt blijven hangen om te zien wat het doek vertelt.
De kunstenaar legt de kijker geen thema op, het is aan de bezoeker zelf om een verhaal op te bouwen rond het schilderij dat hij/zij ziet. Feike, een veelzijdig kunstenaar, toont op deze tentoonstelling enkele schilderijen in olieverf.
Kleur en abstractie vormen een mooi samenspel, daar laat Aly van der Woude ons van genieten. Door het gebruik van diverse lagen verf wordt veel diepte in de schilderijen gebracht.
Aly exposeert zowel werken met een sober kleurengebruik als werken met een explosie aan kleuren.
Sonja Smeyers toont sensuele bronzen vrouwelijke torso's geflankeerd door een man in zwarte kunsthars. Stuk voor stuk prachtige werken , fijn uitgewerkt en al een mooie opwarmer voor de expo 'sensualiteit' die in augustus te zien is bij Global Art in de Maastrichterstraat 40 in Tongeren.
Een gevoel van rust en vakantie komt er op bij het zien van de schilderijen van Suze Hanse. Ook toont Suze sterke werken in houtskool, waarbij het thema licht de hoofdrol krijgt.
Verschillende toepassingen in raku worden getoond door Christiane Bosmans ; zowel in beelden als in wandornamenten.
Meer keramiek vind je bij NiRa Art, kleurrijke yin-en yangfiguren met een grappige toets.
Laurent Carton brengt een deel verrassende portretten in fantasie opgebouwd in een geheel eigen stijl.
Tenslotte zijn er nog de ambachtelijke juwelen van Yoke Eyna en de werken in permanentie , zoals de glaskunst van Glassart Petrico,
het brons van Marc Adons, de werken in composiet van Roland Menten, de stadsgezichten in olieverf op doek van Theo Cloes en tenslotte de keramiek van Guido Christiaens.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio