Brasschaatse (84) kritiek na aanrijding door fietser in Knokke: dader reed gewoon door

Print
Brasschaatse (84) kritiek na aanrijding door fietser in Knokke: dader reed gewoon door

Het Van Bunnenplein in Knokke. Foto: Google Street View

Een 84-jarige vrouw uit Brasschaat is zondagmiddag in Knokke-Heist levensgevaarlijk gewond geraakt bij een aanrijding door een fietser. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge is op zoek naar de fietser, die na het ongeval gewoon doorreed.

Het ongeval gebeurde zondag om 11.40 uur in de buurt van het Van Bunnenplein. De toeriste wilde samen met haar dochter en schoonzoon oversteken richting Zeedijk, toen ze in botsing kwam met een fietser. Het slachtoffer kwam met haar hoofd tegen de stoeprand terecht en werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. De bejaarde vrouw verkeert nog steeds in levensgevaar.

Ook de fietser kwam ten val, maar hij vervolgde bijna onmiddellijk zijn weg. De politie probeert nu om zijn identiteit te achterhalen. Het gaat om een blanke, kalende man met gebruinde huidskleur van ongeveer 60 à 70 jaar oud. Hij spreekt Nederlands.

Iedereen die meer informatie heeft over de fietser of over de omstandigheden van het ongeval met vluchtmisdrijf kan contact opnemen met de speurders op het gratis nummer 0800/30300. Ook aan de fietser zelf wordt gevraagd om zich te melden.