Mannenkoor De Heivinken op cruise

Print

Foto: Jempi Trippaers

Centrum

Genk - Om het werkjaar af te sluiten, koos het bestuur van het mannenkoor De Heivinken dit keer voor een originele activiteit. De bijna dertig zangers en hun partners gingen op cruise. Het Albertkanaal tussen Genk en Vroenhoven werd de prachtige locatie voor dit slotevenement. Zelfs de zes dochters, Eerwaarde Dochters van het Heilig Kruis, peddelden mee met de groep.

Er werd al vroeg ingescheept al vroeg in de morgen aan de firma Ebema, werkterrein van een van de 'vinken'. Ludo Panis stond er op om samen met zijn echtgenote de receptie te organiseren voor de afvaart. "Bijzonder feestelijk gebeuren", zei Ludo. "En ik kwam maar juist toe met de voorraad drank en hapjes hoor."

Vroenhoven

Vervolgens lichtte 'De Limburgia' (foto) het anker om koers te zetten richting Zutendaal, Briegden en Lanaken, terwijl de keeltjes al redelijk gesmeerd werden. Voorzitter Jean Muysers (foto) vond dit het uitgelezen moment voor zijn traditionele toespraak. "Ik vergat bijna om al de meereizende vrouwen te bedanken voor hun maandenlange motivatie. Uiteraard hebben we ook de Zusters van het Kruis bedankt. Jarenlang repeteren we daar iedere woensdagavond", legde Jean uit.

Aangekomen in Vroenhoven aan de beroemde gerenoveerde brug, kregen de Vinken onmiddellijk 'politiebegeleiding' (foto). "De minste situaties die ons verdacht lijken, nemen we dadelijk ernstig. En zeker met groepen die ons inziens niet alleen voor de toeristische factor naar deze brug reizen", verklaarde de politiebrigadier zijn tussenkomst. Na de rondleiding in het brug-museum werd al weer het ruime sop gekozen "tegen een topsnelheid van liefst 11 km per uur", aldus de kapitein van de Limburgia.

Tegen de avond bij een temperatuur van nog steeds 25 graden, legde de boot weer aan in Genk-Zuid. Traditiegetrouw eindigde Jean Muysers retorisch: "We hebben een formidabel jaar achter de rug met een geweldig meiconcert als bekroning. In september starten we ons 40ste werkjaar. Wie had dit veertig jaren geleden durven denken. Onze geestelijke vader Broeder Arnold had dit nooit durven denken", eindigde Jean zijn speach.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio