De Wever over uithaal Peumans: “Jan heeft mensen beschadigd en dat geeft een belabberde indruk”

Print
De Wever over uithaal Peumans: “Jan heeft mensen beschadigd en dat geeft een belabberde indruk”

Foto: BELGA

Tijdens een persconferentie over de Antwerpse financiële toestand heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever gereageerd op de uithaal van Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) . “Jan heeft mensen beschadigd en dat geeft een belabberde indruk”, aldus De Wever.

De Wever verwijst daarmee naar de woorden van Peumans over staatssecretaris Theo Francken (”niet de geknipte man om de partij te leiden”) en staatssecretaris Zuhal Demir (”moet zich een beetje bescheiden opstellen”) in het politiek weekendinterview met Het Belang van Limburg.

Volgens De Wever heeft Peumans recht op een mening, “net zoals alle andere 40.000 leden”. “Maar die kritiek uit je intern, niet in de media, die geen vrienden zijn van de partij. Zijn analyse wordt dus niet gedragen door het partijbestuur.”

Net als Francken zondag verwijst De Wever naar de “interne broedertwisten” van de ter zielen gegane Volksunie. “Als we één wijze les moeten trekken uit de Volksunie, is het dat je die opmerkingen beter intern doet en beter intern of onder vier ogen uitpraat”, zei Francken daarover.

De Wever kondigt bovendien aan dat hij binnenkort een gesprek zal hebben met Peumans. Over zijn toekomst als parlementsvoorzitter wil hij niets kwijt.