Tuinhier Bilzen geeft tuinadvies aan huis

Print
Tuinhier Bilzen geeft tuinadvies aan huis

Foto: Jan Vuerstaek

Bilzen - Op zaterdag 16 juni kregen de leden van Tuinhier Bilzen de kans om tuinadvies op maat te krijgen. Wie zich inschreef kreeg tuinexpert Edgard Vanheusden op bezoek

Zowel de tomatenkweek als het bestuivingswerk bij de pompoen butternut kwamen aan bod. Af en toe nam Edgard ook de snoeischaar in de hand om vooral fruitboompjes een hand toe te steken. Ook hoe we dop- en andere luizen of de buxusmot of ander ongedierte te lijf kunnen gaan was een gespreksonderwerp. Met andere woorden, we hebben weer heel wat geleerd. En zeker voor herhaling vatbaar.
Voor de vakantie was Tuinhier Bilzen ook nog eens aanwezig op de Open Tuin ’t Vlierhof in Bilzen. Dominique Vreven zorgde weer voor boeiende rondleidingen in zijn moestuincomplex met verhoogde perkjes en honderden groenten, kruiden en fruitsoorten. Wat immers 25 jaar geleden begon als verzameling van ‘vergeten groenten’ is nu uitgegroeid tot een park met eetbare planten uit de hele wereld. Met kruiden en bijenlokkende planten, insectenhotels, een collectie Aziatische groenten, kruiden en allerlei fruitsoorten …De opbrengst van de opendeur ging naar Tuinhier Bilzen.
Hiermee wordt een druk eerste helft 2018 Tuinhier Bilzen afgesloten. Na de vakantie krijgen het zelf zaden winnen uit eigen tuin en hoe best fruitboompjes snoeien de volle aandacht.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio