25.000 bezoekers genieten van Agricultura

Print

Rijkhoven

Bilzen - Op zondag 1 juli werd de Landcommanderij Alden Biesen weer omgetoverd tot de grootste boerderij van het land. Van 10 tot 18 uur ontdekten meer dan 25.000 bezoekers wat er zoal op het platteland te beleven valt.

Er heerste al vroeg een gezellige drukte op Alden Biesen. 3.000 dieren zorgden voor spektakel tijdens de verschillende wedstrijden en demonstraties. Van runderen en paarden tot roofvogels en alpaca’s, de hobby- en boerderijdieren gaven het beste van zichzelf. De publiekstrekker bij uitstek was de nationale trekwedstrijd voor zware trekpaarden.

Daarnaast lieten meer dan 200 standhouders iedereen kennismaken met diverse specialiteiten, gaande van gereedschappen tot bloemen. En dan waren er uiteraard ook nog de machines! Tijdens Agricultura konden bezoekers zowel de allernieuwste hoogtechnologische snufjes leren kennen als antieke machines bezichtigen. Nooit eerder werden er tijdens Agricultura zoveel machines tentoongesteld en in demonstratie getoond. Ook de reizende tentoonstelling over de geschiedenis en de evolutie van de tractor van het Interfacultair Centrum voor Agrarische Geschiedenis uit Leuven, die in première ging op Agricultura, trok veel geïnteresseerden. Zij konden op een speelse manier alle weetjes van de geschiedenis en de merken van de tractor ontdekken.

Naast al deze activiteiten was het ook genieten van het Gymkana, een spannende wedstrijd met behendigheidsproeven voor alle tractoren en de talloze demonstraties van oude ambachten. Op de streekproductenmarkt was het tot slot o.a. smullen van al het lekkers dat Limburg en zelfs het verre Oosten te bieden heeft.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio