Bilzerse academie op verplaatsing

Print
Bilzen - De hele zomer fungeert de abdijsite van Herkenrode als klankbord voor de acht Limburgse academies voor beeldende kunsten, waaronder die van Bilzen. Een honderdvijftigtal kunstwerken, allemaal in één van de academies in onze provincie gecreëerd, treden van 6 juli t.e.m. 26 augustus in dialoog met elkaar en het unieke erfgoed.

Annick Schoemans, directrice van Kunstkoepel – Academie voor Beeld in Bilzen: “Het opzet van de tentoonstelling is vergelijkbaar met de succesvolle expo van 2016 in Alden Biesen. Ditmaal vormen het majestueuze poortgebouw en de kruiden- en inspiratietuin van Herkenrode het uitgangspunt. Via uiteenlopende genres, thema’s, materialen en technieken treden de deelnemende kunstenaars in dialoog met het historische kader van de abdijsite.”

Wie zelf de artistieke kriebels voelt, kan zich tot 30 september online inschrijven of zich in september op het secretariaat van de academie in de Hospitaalstraat aanmelden. Tijdens de weekends van 18 en 19 en 25 en 26 augustus vinden er in De Wandeling extra inschrijfmomenten plaats tussen 9 en 12 uur.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio