34ste editie Memorial Peter Jackmaer

Print

Munsterbilzen

Bilzen - Zaterdag 30 juni werd voor de 34-ste keer het Memorial Peter Jackmaer voetbaltornooi gespeeld op de voetbalterreinen van Heis-Sport.

Net als de vorige jaren waren bestuursleden, vrijwilligers en losse medewerkers fier om dit jaarlijks enig sportinitiatief van Groot-Bilzen te kunnen organiseren met de toelating van de familie Fons Jackmaer. Wederom waren er 16 ploegen -waaronder vier damesploegen - die deelnamen aan dit tornooi. Laatstgenoemde was een mooi initiatief zodat nu ook de jonge dames konden mee voetballen. Het mag gezegd worden, dat was zeker een groot succes.

Waarom deze memorial: Het was op zaterdag 6 augustus 1983 omstreeks 18 uur dat het droevige nieuws toevallig eerst in Bilzen de ronde deed en nadien ten huize van Peter Jackmaer bij zijn pa in Munsterbilzen een brief op de deur werd gehangen. Peter’s pa was op dat ogenblik bij familie op bezoek. Peter Jackmaer – net 20 jaar prima speler van Heis-Sport - was op die noodlottige dag als laatstejaarsstudent bij de toenmalige Rijkswacht van Brussel verongelukt.

Het bestuur van Heis-Sport heeft in hetzelfde jaar kort nadat Peter was overleden overgegaan tot het organiseren van een voetbaltornooi ter herinnering aan deze jonge speler. En met zeer groot succes. Ook het nieuwe jonge bestuur heeft de leiding overgenomen en eveneens met welslagen deze 34-ste editie kunnen laten doorgaan. En of het warm was… meer dan 30 graden! Zelfs de voetbalspeeltijden werden ingekort.

Omstreeks 17u50 werd overgegaan voor het uitreiken van de prachtige bekers. Uitslag: 1 Jonas boys 2. Zwaluw boys en 3e T.Centrum A. Ook scheidsrechter van het eerste uur Mr. Jos Slegers kreeg een speciale prijs. Algemeen besluit: prachtige geslaagde editie, tot volgend jaar ‘editie 35’.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio