Andy Murray geeft dan toch forfait voor Wimbledon: “Wedstrijden van vijf sets komen te vroeg”

Print
Andy Murray geeft dan toch forfait voor Wimbledon: “Wedstrijden van vijf sets komen te vroeg”

Foto: AFP

Aan de vooravond van het begin van Wimbledon heeft Andy Murray aangekondigd dan toch forfait te geven voor het derde grandslamtoernooi van het seizoen. “Wedstrijden die vijf sets kunnen duren komen een beetje te vroeg in het herstelproces”, stelt de tweevoudige Wimbledon-winnaar (2013 en 2016) zondag op Facebook.

De voormalige nummer 1 van de wereld stond bijna een jaar aan de kant vanwege een slepende heupblessure. De 31-jarige Schot maakte onlangs op Queen’s zijn langverwachte rentree, maar verloor direct in de eerste ronde. Deze week sneuvelde hij in Eastbourne in de tweede ronde.

“Het is met een zwaar gemoed dat ik dit aankondig”, aldus Murray op Facebook. Naar eigen zeggen heeft hij in de voorbije tien dagen toch “een aanzienlijke vooruitgang geboekt op training en in wedstrijden”.

Zaterdag verklaarde Murray nog dat hij onder voorbehoud zou meedoen aan Wimbledon. “Als ik me niet goed voel als ik ‘s ochtends opsta, dan speel ik niet. Ik bekijk het heel erg van dag tot dag”, zei hij zaterdag in Londen.

Murray (ATP 156) zou het in de eerste ronde opnemen tegen de Fransman Benoit Paire (ATP 48). Hij wordt op de hoofdtabel vervangen door Jason Jung (ATP 154) uit Taiwan.

Murray zal zich nu concentreren op het hardcourtseizoen, dat na Wimbledon van start gaat.