Violist André Rieu populairder dan ooit

Print
Violist André Rieu populairder dan ooit

Foto: BELGAIMAGE

De Nederlandse violist André Rieu ziet zijn populariteit wereldwijd groeien. Dat blijkt ook uit het aantal concerten dat hij vanaf woensdag in Maastricht geeft. Dat worden er dit jaar dertien: een record, zegt zijn woordvoerster.

Zo’n 150.000 mensen wonen dit jaar de concerten van André Rieu en zijn Johan Strauss Orkest op het Vrijthof in de zuidoostelijke Nederlandse stad bij. Dat zijn er per avond ongeveer 8.000 op de stoeltjes op het plein, en nog eens zowat 3.000 op de terrasjes van de omliggende cafés, restaurants en het Theater aan het Vrijthof.

Met concerten in 21 landen op vijf continenten is 2018 een van de meest succesvolle jaren voor de Maastrichtse muzikant, zegt zijn woordvoerster. “Wereldwijd zijn dit jaar al 600.000 tickets verkocht”, laat ze weten.

Rieu startte zijn concerten in zijn geboortestad Maastricht in 2005. Dit jaar treedt hij er voor de veertiende keer op. Niet alleen voor ‘eigen’ publiek, laat zijn woordvoerster weten. Het gezelschap van toeschouwers omvat maar liefst tachtig nationaliteiten. “De mensen komen uit de hele wereld om Rieu op het Vrijthof te kunnen zien. Ik hoorde bijvoorbeeld dat er mensen van de Fiji-eilanden komen, en uit Indonesië en Australië”.

“We zien dat er elk jaar meer mensen naar Maastricht komen. Vorig jaar gaf Rieu twaalf concerten, en dat was al een record. De twaalf voor dit jaar geplande concerten waren zo snel uitverkocht, dat we naar een dertiende moesten”.