Sportieve laatste woensdag van het schooljaar op Kadee

Print

Tongerlo

Bree - Op 27 juni ruilden de leerlingen van Kadee hun boekentassen in voor hun helmen en sporttassen.

Boeken opgeruimd, rapporten uitgedeeld,… Ideaal om de sportieve talenten van de leerlingen nog eens in de kijker te zetten. Meester Bart organiseerde een ‘snelle fotozoektocht’ voor de leerlingen van het eerste, tweede en derde leerjaar, en een duatlon voor het vierde, vijfde en zesde leerjaar.
De duatlon vond het eerst plaats. De leerlingen kozen vooraf of ze voor wedstrijd meededen of niet. De wedstrijdleerlingen deden een ronde meer. Deze duatlon bestond uit rondjes lopen op het voetbalveld achter de school en fietsen door de mooie landelijke omgeving van Tongerlo.
Om alles veilig te laten verlopen, konden we rekenen op ouders, vrijwilligers en leerkrachten op de kruispunten van de ronde door de Tongerlose velden.
Ondanks het warme weer, gaven de leerlingen het beste van zichzelf. Per leerjaar streden ze, meisjes en jongens apart, voor een podiumplaats.
Daarna kwamen de jongere leerlingen aan de beurt. Hiervoor had meester Bart een fotozoektocht uitgestippeld rond de school, die de leerlingen zo snel mogelijk moesten oplossen. Ze holden van de ene plek naar de andere, waar ze telkens een eenvoudig symbool op hun kaartje moesten tekenen, in juiste volgorde. Ook hier werd er gezocht en gelopen om te winnen. Mooi om te zien hoe sommige leerlingen van de hogere klassen hun jongere medeleerlingen hielpen bij het zoeken naar de juiste plekjes.
Het was een sportieve voormiddag, zeker voor herhaling vatbaar!
Benieuwd naar de winnaars? Bezoek de website van onze school!

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio