Het blijft bakken en braden: Weercomputer voorspelt komende week maxima tot 30 graden

Print
Het blijft bakken en braden: Weercomputer voorspelt komende week maxima tot 30 graden

Foto: shutterstock

Het wordt zondag zonnig met kans op af en toe wat hoge sluierwolken. De maxima schommelen tussen 22 graden in de Hoge Venen en 29 tot plaatselijk 30 graden in het centrum van het land, voorspelt het KMI. En daar blijft het niet bij, want volgens een Europese weercomputer blijft het ook de komende dagen nog bakken en braden.

Zondagavond en -nacht wordt het helder en blijft het opnieuw erg zacht met minima tussen 11 graden in de Hoge Venen en 17 graden in Vlaanderen, aldus het KMI.

Maandag is het opnieuw zonnig met af en toe enkele onschuldige wolkenvelden. De maxima liggen tussen 23 in de Hoge Venen en 28 graden in het centrum bij een matige oostenwind. Dinsdag begint de dag met zonnige perioden. In de namiddag komen er meer hoge en middelhoge wolkenvelden vanuit Frankrijk. De maxima schommelen tussen 24 en 28 graden. Vanaf woensdag geven de weerkaarten meer wolken en kans op een onweersbui aan. Maxima in het centrum rond 26 of 27 graden, besluit het KMI.

Ondertussen meldt weerdienst NoodweerBenelux dat het ook de dagen erna niet snel zal afkoelen. “De weerpluim van het Europese weermodel is ongelooflijk te noemen”, luidt het op Twitter. “De weercomputer berekent zo maar even zeven dagen of meer met maxima van 25 tot 30 graden in de Benelux.”

En de kans op neerslag? Die is nog steeds “beperkt”.