Club Brugge ziet jong talent naar Nederlandse tweede klasse vertrekken

Print
Club Brugge ziet jong talent naar Nederlandse tweede klasse vertrekken

Foto: Photo News

SC Telstar heeft zich zaterdag verzekerd van de diensten van Belgisch jeugdinternational Senne Lysen. De 19-jarige middenvelder, die het afgelopen seizoen al door blauw-zwart werd uitgeleend aan Telstar, tekende een contract voor twee seizoenen.

“Uiteraard maakt dit ons enorm trots”, vertelde technisch directeur Piet Buter. “Deze overgang is niet iets wat binnen een aantal dagen bedacht is. Lang zijn wij met meerdere partijen bezig geweest Senne binnenboord te houden. Wij hebben Senne kunnen overtuigen het afgelopen seizoen met onze visie, speelwijze en de rol die hij daarin speelt. Wij gaan nog veel plezier aan elkaar beleven.”

Telstar laat weten dat Lynen ook in Brugge een tweejarig contract kon tekenen. “Maar de sportieve ambities en mogelijkheden bij ons overtuigden hem om een contract bij Telstar te tekenen.”

Leysen, die als jeugdspeler ook onder meer uitkwam voor Antwerp, Westerlo en Lierse, kwam de voorbije jaargang tot elf officiële duels voor Telstar, dat de Eerste Divisie beëindigde op de zesde plaats en er in de nacompetitie niet in slaagde te promoveren naar de Eredivisie.