© rr

Brits overheidsrapport: “Helft jonge vrouwen geniet niet van seks”

Bijna de helft van de vrouwen tussen 25 en 34 in Groot-Brittannië is niet tevreden over haar seksleven. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van de Britse overheidsinstelling Public Health England.

km

49 procent van de 7.300 ondervraagden onder de 34 geeft aan ontevreden te zijn met haar seksleven. Dat blijkt uit het onderzoek van de Public Health England, waarover de BBC bericht.

Hoe ouder vrouwen worden, hoe meer ze tevreden zijn over hun seksleven, aldus de studie. Minder dan een derde van de vrouwen tussen 55 en 64 gaf aan ontevreden te zijn over haar seksleven.

De grootste zorg van de ondervraagde vrouwen is om een ongewenste zwangerschap te vermijden. Omgaan met menstruatiepijnen staat op drie in het lijstje, problemen hebben om zwanger te worden op zes en een soa krijgen op zeven.

Alle ondervraagden in het onderzoek waren ouder dan 16 en wonen in Engeland. Zo’n 65 procent van de vrouwen gaf aan de laatste maand seks gehad te hebben. Bijkomend gaf twaalf procent aan de laatste drie maanden seks gehad te hebben. Uit het onderzoek blijkt ook dat de meeste vrouwen gebruikmaken van anticonceptiemiddelen. Een derde van de vrouw gebruikt een spiraaltje, een ander derde de pil. Ook condooms worden nog steeds talrijk gebruikt.

Het is de eerste keer dat de overheidsdienst een grootschalige bevraging organiseerde. De gezondheidsdienst gebruikt de resultaten als leidraad bij het opstellen van het toekomstige beleid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer