Missione Cattolica: "Samenwerken met anderen is onze sterkte".

Print

Hoevenzavel

Genk - De breiclub van Dienstencentrum De Steymer en de Missione Cattolica Italiana maakten samen zo'n honderd kilo pastasalade klaar voor het Suikerfeest van de Genkse moslims dat in het Heempark gevierd werd. Een prachtig voorbeeld van samenwerking tussen mensen van diverse afkomst.

Ze waren er al vroeg bij, die zaterdagmorgen in juni: leden van de breiclub van De Steymer, de mensen van de Missione en de moslims die voor de bevoorrading instonden. De keuken van de Missione in de Risstraat gonsde weldra van bedrijvigheid. Er werd negentig kilo pasta gekookt, mozzarella gesneden, tomaten gewassen, olijven geprepareerd, tonijn klaargemaakt, basilicum toegevoegd... De pastoor van de Missione zorgde voor lekkere broodjes, Radio Internazionale - die daar ook gevestigd is - draaide verzoekplaatjes voor de werkers, kortom er was veel plezier bij het werk. Tegen de avond, toen alles klaar was, werd alles netjes gepoetst en de pastasalade naar het Heempark gebracht waar hij 's anderendaags zeer gewaardeerd werd door de deelnemers aan het Suikerfeest.

Waarom doe je zoiets, vragen we aan Rosaria, een van de verantwoordelijken van de Missione.
"Heel eenvoudig", zegt ze, "omdat wij het belangrijk vinden dat culturen elkaar ontmoeten en samenwerken en omdat we solidair willen zijn over de godsdiensten heen. Ook onze moslimvrienden vinden onze pasta immers lekker. Dat is de rijkdom van Genk".

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio