KAART. Limburg krijgt 5 nieuwe trajectcontroles

Print
KAART. Limburg krijgt 5 nieuwe trajectcontroles

Foto: Archief Didier Verbaere

Dit jaar en volgend jaar komen er 69 nieuwe trajectcontroles in ons land, waarvan vijf nieuwe in Limburg. Dat heeft Vlaams minister van Verkeer Ben Weyts (N-VA) aangekondigd. Onze provincie telt binnenkort negen wegen waar uw snelheid wordt gecontroleerd via een trajectcontrole. Die zorgen voor een afname met meer dan 50 procent van het aantal zware verkeersongevallen op het traject waar ze de snelheid controleren, zo blijkt uit cijfers van Vias institute.

Minister Weyts investeert fors in trajectcontrole. “Hij activeerde nu 34 nieuwe trajectcontroles langs Vlaamse gewestwegen en verdubbelde zo het aantal actieve trajectcontroles. Naast de camera’s van lokale besturen, zijn er nu in totaal 55 trajectcontroles actief - een dekking van 146 km. Het gaat om 2 tracés op de autosnelweg en 53 tracés langs gewestwegen”, staat te lezen in een persbericht.

Daarbovenop worden nog eens 69 tracés in het komende jaar uitgerust met trajectcontrole. In minder dan de helft van de gevallen gaat het om de omvorming van traditionele flitscamera’s tot een trajectcontrole. De andere tracés zijn geselecteerd op basis van de ongevallenstatistieken.

“Op het einde van deze regeerperiode, over een jaar, moeten er dus in totaal minstens een 120-tal trajectcontroles actief zijn in Vlaanderen.

Bekijk op onderstaande kaart waar u nu al wordt gecontroleerd via een trajectcontrole en waar dat binnenkort ook zal gebeuren.

LEES OOK.

Trajectcontroles zorgen voor helft minder zware ongevallen: zo werken ze

Automobilisten vinden trajectcontrole rechtvaardig

“Camera’s op kruispunten kunnen onveilig rijgedrag veroorzaken”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio