Staking gaat ook in Limburgse gevangenissen verder

Print
Staking gaat ook in Limburgse gevangenissen verder

De gevangenis van Hasselt Foto: Serge Minten

Brussel / Hasselt / Tongeren -

In de Vlaamse gevangenissen is zaterdagochtend slechts 34 procent van het personeel opgedaagd. In Hasselt kwam één op de tien werknemers vanochtend niet naar het werk, in Tongeren was dat bijna één op de drie. Dat blijkt uit cijfers van het gevangeniswezen. In de Waalse strafinstellingen was 65 procent aanwezig.

Verschillende Vlaamse gevangenissen moesten het zaterdagochtend met minder dan de helft van het personeel doen: Antwerpen (38 procent), Beveren (24 procent), Brugge (10 procent), Dendermonde (31 procent), Gent (11 procent), Hasselt (13 procent), Hoogstraten (27 procent), Ieper (32 procent), Leuven Centraal (29 procent), Leuven Hulp (45 procent), Mechelen (28 procent) en Merksplas (21 procent), Oudenaarde (43 procent), Ruiselede (50 procent), Sint-Gillis (34 procent), Tongeren (28 procent) en Wortel (22 procent).

In Wallonië zijn de meest getroffen gevangenissen die van Doornik (37 procent), Bergen (43 procent) en Marneffe (44 procent). Namen (85 procent) en Aarlen (87 procent) doen het dan weer wel goed, net als Hoei, waar al het personeel aanwezig is.