Een half bonnetje op GMM, Beppie valt in zwembad en zusjes Szpyt openen nieuwe pop-up: dit zijn de beste video’s van de week

Print
Een half bonnetje op GMM, Beppie valt in zwembad en zusjes Szpyt openen nieuwe pop-up: dit zijn de beste video’s van de week
Beringen / Hasselt / Genk -

Onze redactie selecteert voor u de strafste video’s van de voorbije week op hbvl.be. Heeft u een spraakmakende reportage gemist? Dan vindt u de beelden hier terug in het weekoverzicht.

1. Graspop: Kan je met een half bonnetje ook een half pintje scoren?

Video: Mal

Festivals zijn duur en stel, je zit op het einde van de avond met een half bonnetje wat dan? Weggegooid geld? Of lukt het om een half pintje te scoren, of een halve hamburger, of een kwart halve liter? We testten het even uit.

LEES MEER: Graspop: Kan je met een half bonnetje ook een half pintje scoren?

2. Genk-spelers gaan in het rood tijdens fysieke tests

Video: Bobe

Op 28 mei zette Racing Genk een punt achter het vorige seizoen. Donderdag, op de langste dag van het jaar, eindigde één van de kortste vakanties ooit. Liefst 21 spelers passeerden de revue bij Adlon, het Limburgs Sportmedisch Adviescentrum van de Hasseltse universiteit, voor de zesmaandelijkse tests en screenings. Professor Bert Op ’t Eijnde, clubdokter Philip Thys, Genks physical coach Ruben Peeters en kine Jan Theunis stonden op de eerste rij.

LEES MEER: Genkies uitgebreid getest en gescreend

3. Nederlandse zangeres Beppie Kraft valt in zwembad tijdens optreden

‘Ik dacht: wat Jezus kan, kan ik ook.’ De Maastrichtse zangeres Beppie Kraft plonste vlak voor een optreden in Roermond in een zwembad. Nu weten we hoe dat kon gebeuren.

LEES MEER: Nederlandse zangeres valt in zwembad tijdens optreden

4. Masterstudente fotografie Isabelle Reynders (23) wint 13de Wanatoeprijs

Video: Bobe

Een grand cru, maar er kan er maar eentje de dertiende Wanatoeprijs winnen. Die eer ging naar Isabelle Reynders (23): de Zolderse studente fotografie (LUCA School Of Arts) overtuigde de jury met haar streven naar een nieuwe esthetiek voor ecologie, en mag zich de beste afstuderende kunststudent van Limburg noemen.

LEES MEER: Lees en bekijk alle laureaten van de Wanatoeprijs 2018

LEES MEER: De beste uit een grand cru

5. Magali en Chloë Szpyt openen pop-up aan Paalse Plas

Video: pebs & hvv

Chloë en Magali Szpyt, de winnaressen van het tv-programma ‘Mijn Pop-uprestaurant’ in 2016, zijn terug. Na een pop-uprestaurant in de Japanse Tuin, een kookboek, de HBVL-reeks ‘Kleine Kost’ en een zomerbar vorig jaar, openen ze nu ‘Bar Botanique’ aan de Paalse Plas.

LEES MEER: Magali en Chloë Szpyt openen pop-up aan Paalse Plas