Vakantie

Booking.com wordt een 'reiswarenhuis'

Print
Booking.com wordt een 'reiswarenhuis'

Foto: Shutterstock

Booking.com heeft grootse plannen, laat de Nederlandse topvrouw van de hotelwebsite uitschijnen in een interview met het Financieele Dagblad. Binnenkort boek je er niet alleen een hotel, maar ook een excursie of een restaurantbezoek.

Booking.com, een van de grootste hotelwebsites ter wereld, wil nog uitbreiden. Dat heeft de Nederlandse topvrouw van de website, Gillian Tans (47) gezegd in een interview met het Financieele Dagblad.

Binnenkort kan je via de website niet alleen een overnachting boeken maar met een paar clicks ook een excursie, diner of attractie aanklikken, en zo makkelijk een complete reis samenstellen.

"The time is now om uit te breiden", zegt de topvrouw. “Mensen krijgen veel meer vertrouwen in smartphonetechnologie en boeken veel meer met hun smartphone. Lastminute is in, en er wordt ook echt met de app gereisd." 

Booking.com voelt de hete adem van luchtvaartmaatschappijen en Airbnb in de nek. Ook daar zijn steeds meer volledige reizen met vlucht, hotel en huurauto of ervaringen en attracties te boeken. 

Niet te missen