Tranen van ontroering en plezier: Carpool Karaoke met Paul McCartney overtreft al de voorgaande

Gekker wordt het niet. In een nieuwe aflevering van Carpool Karaoke pikt tv-presentator James Corden niemand minder dan ex-Beatle Paul McCartney op met zijn wagen. Samen gaan ze op een heerlijk avontuur door Liverpool, de thuisstad van Macca. Dat levert tranen van plezier op, maar ook van ontroering.

gjs

Het principe van Carpool Karaoke kent u intussen wel: James Corden pikt een bekendheid op met zijn wagen en rijdt die rond in zijn of haar thuisstad terwijl ze nar muziek luisteren en meezingen met de grootste hits van de gast. Onder meer Madonna, Lady Gaga, Britney Spears, Justin Bieber, Red Hot Chili Peppers en Will Smith reden zo al mee met Corden.

© Rob Grabowski/Invision/AP

Ditmaal rijdt Corden door Liverpool met ex-Beatle Paul McCartney. De 75-jarige bassist, zanger en pianist blijft niet in de auto zitten met de presentator, maar geeft hem een rondleiding door zijn thuisstad. Zo gaan ze langs bij de barbier uit het nummer Penny Lane, trekken ze naar het geboortehuis van McCartney en maken ze ontzettend veel plezier.

Wanneer Macca vertelt waar hij de inspiratie haalde voor Let It Be - “Een droom waarin een overleden vrouw me zei dat alles wel goed zou komen” - krijgt Corden tranen in de ogen. “Mijn opa zou dit zo geweldig gevonden hebben”, zegt hij emotioneel. “Dat vindt hij er nu ook van”, zegt McCartney, met die typisch positiviteit van hem.

Op het einde van de rondleiding stoppen ze in een bar waar McCartney vaak pinten dronk, en waar de bezoekers uit het niets verrast worden door een optreden van de held van Liverpool. De commentaren op sociale media zeggen alles: “De beste Carpool Karaoke ooit.” Corden zal het niet tegenspreken.