Mark van Bommel volgt Phillip Cocu op als trainer van PSV

Print
Mark van Bommel volgt Phillip Cocu op als trainer van PSV

Foto: EPA

Mark van Bommel is de nieuwe hoofdcoach van PSV Eindhoven. De 41-jarige ex-middenvelder, die een driejarig contract ondertekent, volgt Phillip Cocu op die naar Fenerbahçe vertrekt. Dat heeft de Nederlandse kampioen vrijdag bekendgemaakt.

“Het moment waarop je bij een A-selectie begint valt niet altijd te regisseren. Ik heb de bagage die nodig is om met het juiste gevoel aan deze uitdaging te beginnen”, reageert Van Bommel.

Van Bommel verblijft momenteel als assistent-trainer van bondscoach Bert van Marwijk met Australië op het WK in Rusland. Direct na de laatste wedstrijd van de Socceroos keert hij terug naar Eindhoven om aan zijn nieuwe baan te beginnen, zo laat PSV weten.

Mark van Bommel volgt Phillip Cocu op als trainer van PSV
Foto: BELGAIMAGE

Als assistent-trainer van Bert van Marwijk bouwde hij ervaring op bij de nationale ploegen van Saoedi-Arabië en Australië. Daarnaast werkte Van Bommel als jeugdtrainer twee jaar bij PSV en werd hij het afgelopen seizoen landskampioen met u19.

Cocu verkast naar het Turkse Fenerbahce maar in vijf jaar drukte hij zijn stempel op de club PSV met drie landstitels, een nationale beker, tweemaal de Johan Cruijff Schaal en een overwintering in de UEFA Champions League.