Celebs

George en Amal Clooney doneren geldsom om migrantenkinderen te helpen

Print
George en Amal Clooney doneren geldsom om migrantenkinderen te helpen

Foto: Isopix

Een Amerikaanse hulporganisatie die zich inzet voor de rechten van jonge migrantenkinderen in Amerika heeft een flinke geldsom van 100.000 dollar ontvangen van George en Amal Clooney. "Het beleid kunnen we niet veranderen, maar we kunnen wel een bijdrage leveren om de slachtoffers te verdedigen," verduidelijkte George Clooney.

De liefdadigheidsorganisatie van George Clooney, Clooney Foundation for Justice, heeft op woensdag in naam van het bekende koppel 100.000 dollar, of omgerekend iets meer 86.000 euro, gedoneerd aan de hulporganisatie Young Center for Immigrant Children’s Rights. Deze hulporganisatie zet zich in voor de rechten van jonge migrantenkinderen in Amerika, die gescheiden worden van hun ouders aan de Mexicaanse grens.

"Op een bepaald moment in de toekomst zullen onze kinderen ons vragen: "Is het waar dat ons land baby's wegneemt van hun ouders en hen in detentiecentra opsluit? En wanneer we ja antwoorden, zullen ze ons vragen wat we daaraan gedaan hebben, wat we daarop gezegd hebben, welk standpunt wij innamen," verklaarde het koppel in een aankondiging. "Het beleid kunnen we weliswaar niet veranderen, maar we kunnen wel een bijdrage leveren om de slachtoffers te verdedigen."

Met hun Clooney Foundation for Justice ondersteunt het koppel hoofdzakelijk humanitaire organisaties die de mensenrechten verdedigen. In het verleden werkte het koppel al samen met UNICEF om Syrische vluchtelingen een opleiding aan te bieden, doneerden ze geld aan March for Our Lives na de schietpartijen in scholen in Florida en sponsorden ze de herhuisvesting van Syrische vluchtelingen in Amerika.

Niet te missen