Pukkelpop

Pukkelpop verrast: dit jaar ook klassieke muziek op festival

Print
Pukkelpop verrast: dit jaar ook klassieke muziek op festival

Foto: foto Joren De Weerdt

Hasselt -

De Pukkelpoporganisatie komt dit jaar met een primeur. Zo kan je tijdens het festival naar klassieke muziek gaan kijken en luisteren in de Marquee-tent.

“Het idee om iets met klassieke muziek te doen circuleert al een aantal jaren binnen onze organisatie”, zegt Chokri Mahassine. “Toen Bram Meese van het Gentse Crossbones Trombone Collective contact met ons opnam, viel het laatste puzzelstukje op zijn plaats.” Samen met gerenommeerd pianist en componist Jef Neve werd een programma samengesteld rond hedendaagse klassieke componisten. De focus ligt op herkenbaarheid en toegankelijkheid. Het doel is om de clichés rond klassieke muziek op rock-’n-rollmanier te counteren.

“Klassiek kan ook de max zijn”

Voor de bijzondere gelegenheid staan er maar liefst 25 muzikanten op het podium. Op het programma o.a. werk van de Noorse componist en pianist Ola Gjeillo, een stuk van de Oostenrijkse componist Anton Bruckner en eigen composities van Neve. “Ik heb een emotionele band met Pukkelpop en om hier nu terug uitgenodigd te worden met een voltallig strijkorkest en een zotte bende trombonisten, dat is een droom die uitkomt”, reageert Neve. “Dat klassiek ook de max kan zijn, zal heel snel duidelijk worden!”

Marquee Ouverture feat. Jef Neve & Crossbones Trombone Collective opent op donderdag 16 augustus in de Marquee-tent op de festivalweide van Pukkelpop.

Lees meer nieuws over Pukkelpop