Zilverfestival niet alleen voor grijsaards

Print

Foto: Chretien Paesen

Hasselt-Centrum

Hasselt - De stad Hasselt organiseerde als alternatief voor Rimpelrock een eigen seniorenfeest: het Zilverfestival. Met workshops, infostands, toneel en stand-up commedians kon de organisatie de senioren een mooie namiddag en avond bezorgen.

Met het Zilverfestival gaf Hasselt een duidelijk antwoord aan de verzuchtingen van veel van haar oudere inwoners. Zij vroegen en kregen een nieuw festival. Voor de eerste editie, waarvoor de PXL haar locatie ter beschikking stelde, gingen er een 400-tal kaarten in voorverkoop de deur uit. Aan de kassa boden zich nog een 300 twijfelaars aan die uiteindelijk toch beslisten een kaartje te kopen.

Het hoogtepunt in de namiddag lag duidelijk bij Roel Vanderstukken die met zijn Corsari’s die moeiteloos het volk uit de stoelen kreeg.
Binnen haalde onder meer cabaretière Ann Helena Kenis een volle zaal. Verdiend overigens. Jee Kast en het Hasselts Operettengezelschap leden onder de ongelukkige timing. Hun optreden liep tegelijk met het rockgeweld van Roel.

Wie graag even de benen strekten mocht meestappen met Sara Davidson naar de Japanse Tuin, kreeg een rondleiding doorheen de gebouwen van de PXL of kon een partijtje Viking Kubb spelen. Binnen maakten Zaki en Diane de Keyzer het mooie weer met hun boekvoorstellingen. In een try-out lab en in het lokaal waar je veilig leerde daten op het www was het bij wijlen aanschuiven.

In de vooravond liep het festivalplein nagenoeg vol voor Barbara Dex. Zij gaf met haar vaste begeleiding een schitterend concert van eigen werk en natuurlijk ook van papa Dex. Alle liedjes werden met gebarentaal vertaald.
De avond werd afgesloten door Willy Sommers, duidelijk een optreden voor de fans want de anderen waren al naar huis. Met zijn ‘Leeuw in een kooi’ haalde Willy Sommers niet meer de hoge noten. Waarschijnlijk door de vermoeidheid maar het contrast met Barbara Dex was groot.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio