Celebs

Stella McCartney maakt replica van tweede bruidsjurk Meghan Markle

Print
Goed nieuws voor de fans van Meghan Markle haar tweede trouwjurk, ontworpen door de Britse Stella McCartney. Ze zal identieke creaties maken voor haar nieuwe 'Made With Love'collectie.

Stella McCartney zal in totaal 46 jurken maken die qua snit als twee druppels water lijken op de galajurk van Meghan Markle. Met dat aantal - 2 keer 23 - verwijst de ontwerpster naar haar nieuwe boetiek in Londen in de Old Bond Street nummer 23. De ene helft wordt wit, de andere wordt gemaakt met zwarte stof. Geen zijde zoals bij de jurk van Meghan, wel "duurzame viscose". De prijs voor een zwarte of witte creatie zal dezelfde zijn: 4.500 euro. Momenteel kunnen geïnteresseerden een mailtje sturen. Wie weet worden ze dan uitgenodigd om de creaties te bekijken in de winkel in de Old Bond Street in Londen. De ontwerpster zelf zal uiteindelijk beslissen wie haar kredietkaart mag bovenhalen. Wie geen geluk heeft, kan alvast uitkijken naar de nieuwe trouwcollectie die McCartney in het voorjaar van 2019 zal voorstellen.

Plezier van de bruid

In een interview met BBC sprak de ontwerpster zich voor het eerst uit over de keuze van de hertogin. De witte halterjurk was volgens haar een bewuste stijlkeuze van de bruid zelf die nauw betrokken was bij het ontwerp en "het laatste moment waarop de bruid haar plezier kon uiten".

Meghan Markle ruilde na de kerkelijke dienst haar eerste bruidsjurk van Givenchy in voor een witte halterjurk van Stella McCartney, die ze droeg tijdens de feestelijkheden in de late namiddag en in de avond in Frogmore House. De Britse ontwerpster sprak zich tijdens een interview met de Britse televisiezender voor het eerst uit over de jurk.

De Meghan touch

Volgens de modeontwerpster was de halterjurk een bewuste stijlkeuze van de bruid en koos ze bewust voor twee verschillende looks. "De rol die Meghan Markle als hertogin op zich neemt, is een rol die ernst en soberheid vergt. Ik ben van mening dat ze een grote druk op haar schouders voelt en dat ze haar rol erg ernstig neemt. Haar witte halterjurk was "de laatste die pret mocht uitdrukken, de laatste keer om haar andere, menselijke kant te uiten".

Stella McCartney werkte bij het ontwerp van de jurk nauw samen Meghan Markle. "Ik was me ervan bewust dat de jurk de juiste sfeer moest uitdrukken. We begaven ons op een delicate lijn. De jurk kon een voltreffer of een blunder worden. Hoewel de jurk grotendeels Meghans jurk was, ben ik zeer trots dat ze mij uitkoos voor dat deel van de bruiloft en dat ze haar ware zelf erin kon laten zien."
 

Niet te missen