VIDEO. Bewoners gered na grote brand in centrum Maastricht

Print

Video: Track88

In een pand in de binnenstad van Maastricht heeft donderdagochtend vroeg een grote brand gewoed. Een steiger die sinds een week bij de buren stond was de redding van de eigenaar van de kapperszaak die in de vlammen opging.

De brand brak in het holst van de nacht uit, vermoedelijk in de elektriciteitskast. Binnen een mum van tijd stond het hele pand in lichterlaaie. De brandweer kwam met veel materieel ter plaatse om het vuur te blussen. Rond half zeven in de ochtend werd het sein ‘brand meester’ gegeven.

Ook aan de naastgelegen panden is door het vuur en de rook veel schade ontstaan. De bewoners daarvan, studenten, zijn opgevangen in hotels. Aanvankelijk meldde de brandweer dat de bewoners van het getroffen pand ook studenten waren, maar dat blijkt niet te kloppen. Het gaat om de eigenaar van de kapsalon en zijn gezin. Via die steiger, die gebruikt werd voor een gevelreiniging van het naastliggende pand, wist de man te ontsnappen. De brandweer kon de man vervolgens in veiligheid brengen. De vrouw en zoon van het gezin konden via de achterkant van het gebouw aan het vuur ontkomen. De drie zijn uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht.

De straat is de hele ochtend afgezet. De brandweer is nog ter plaatse om onderzoek te doen. Ook wordt gekeken of er sprake is van instortingsgevaar.

VIDEO. Bewoners gered na grote brand in centrum Maastricht