Internationale belangstelling voor modelzeilmarathon watersportclub Houthalen

Print
Houthalen-Helchteren - Model Yachting Club Houthalen (MYCH) organiseerde zopas haar tweede modelzeilmarathon op de plas in Houthalen-Helchteren.

Vanaf de eerste editie (2017) is deze marathon een schot in de roos. Met 17 boten aan de start werd er nu ook een nieuw Limburgs record in deze discipline gebroken. De inrichters konden uitpakken met de deelname van onder andere een Poolse en een Franse inschrijving. De klemtoon van de vijf uur durende regatta ligt al sinds haar ontstaan op een wedstrijd waar fair play en vriendschap onder de zeilers centraal staan. De wedstrijd is een aantrekkingspool voor menige Belgische modelzeiler en blijkbaar stilaan ook gekend over de grenzen.

En dat een inrichting met respect voor elkaar geen spannende duels kan opleveren, werd tijdens deze wedstrijd zekere weerlegd. Een beklijvende strijd in de klasse Marblehaed tussen Limburger Danny Vangroenderbeek tegen Vlaams geweld Patrick Ooms eindigde na 75 ronden in het voordeel van thuiszeiler Danny, met een nipte voorsprong van 6 luttele seconden. De klasse One Meter werd gewonnen door clublid Rudy Sterkens.

Dat de Houthalense club de wind in de zeilen heeft, wordt bevestigd op 29 en 30 september met de toewijzing van de Belgische manche voor de Open Belgium Cup DF95, een wedstrijd met gerenommeerde binnen- en buitenlandse modelzeilers die betwist wordt over drie regatta's, respectievelijk in Duitsland, Nederland en België. Wie kennis wil maken met deze vorm van zeilen noteert alvast deze data in zijn agenda!

Om de doelstelling van deze club nog meer in de verf te zetten wijzigt MYCH voor de toekomst haar naam in Sailing For Friendship.

Copyright foto’s : Anders Cleton

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio