Opnieuw plofkraak in Bpost-kantoor

Print
Opnieuw plofkraak in Bpost-kantoor

Eerder werd een geldautomaat in Buggenhout overvallen via een plofkraak Foto: svl

Afgelopen nacht werd het Bpost-kantoor in het centrum van Boechout opgeschrikt door een plofkraak. Drie gemaskerde personen gingen aan de haal met cash geld uit de automaat. Dat meldt het parket van Antwerpen.

LEES OOK. Plofkrakers al weken actief in ons land

Verschillende getuigen werden omstreeks 2 uur 50 wakker door verschillende luide knallen. Een drietal gemaskerde personen hadden het raam aan de voorzijde verbrijzeld, wellicht door middel van hamers. Zo kwamen ze tot het sas van het postgebouw. Er was mogelijks een vierde verdachte aan het wachten in een vluchtvoertuig.

De verdachten konden door middel van ontploffing een deel van het cash geld van de automaat stelen. Een ander deel van het geld werd onbruikbaar gemaakt omdat de verfcapsule van de plofkoffer geactiveerd werd.

Er zijn daarnaast ook aanwijzingen dat de verdachten nog getracht hebben om in het eigenlijke bankkantoor te geraken, maar dat is niet gelukt.

De plofkraak veroorzaakte een grote ravage aan het gebouw, en na de overval lag een groot gedeelte van de buit verspreid over de rijbaan en het voetpad.

Politie en labo kwamen ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen. Er werden na de vlucht van de verdachten onmiddellijk enkele strategische verkeerspunten afgezet, maar de daders konden niet worden gevat. Het parket van Antwerpen voert het verdere onderzoek.