Week lang extra verkeershinder aan werken op E313

Print
Week lang extra verkeershinder aan werken op E313

Foto: Dick Demey

Lummen -

Vanaf vrijdagavond 15 juni zal er aan de werken op de E313 vanaf het Klaverblad in Lummen richting Antwerpen een week lang extra hinder zijn. Het verkeer moet er tot 22 juni ‘s avonds en ‘s nachts over één rijstrook vanaf de verkeerswisselaar.

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert herstellingswerken uit tussen het Klaverblad en de huidige werfzone. De verkeershinder komt er omdat enkele betonvakken op de rechterrijstrook worden vernieuwd. De werken worden ‘s nachts tussen 20.00 uur en 06.00 uur uitgevoerd, waardoor het verkeer op één rijstrook wordt gezet. Ook overdag blijft de werfzone afgesloten, zodat het beton kan uitharden. Het verkeer mag dan zowel de linkerrijstrook als de pechstrook gebruiken.

Het Agentschap voert vanaf vrijdagavond 15 juni ook aanpassingen door op de verkeerswisselaar in Lummen om de doorstroming richting Antwerpen te verbeteren. Het verkeer komende van de E314 vanuit Leuven dat via het Klaverblad de E313 richting Antwerpen oprijdt, zal vanaf dan eerder invoegen bij het verkeer komende vanuit Hasselt, in plaats van bij de drukste verkeersstroom komende vanuit de richting Genk.

Vanaf 22 juni vat de laatste fase van de werken aan met enerzijds de renovatie van de E313 richting Luik, en anderzijds de aanleg van de spitsstrook en pechhavens. Daardoor wordt de oprit richting Luik op het complex ‘Beringen’ afgesloten. Voor bestuurders die vanaf de Paalsesteenweg naar Leuven, Genk of Hasselt willen, voorziet het Agentschap een omleiding naar de E314 via de N717 (oprit 26 Lummen) of de N72 (oprit 28 Zolder).

Sinds begin april legt het Agentschap Wegen en Verkeer spitsstroken aan op de E313 tussen het Klaverblad in Lummen en het op- en afrittencomplex 26 ‘Beringen’. Het einde van de werken in de rijrichting Antwerpen is nu in zicht. Vanaf 22 juni verplaatst de werfzone zich naar de andere kant van de snelweg richting Hasselt, tussen afrit 26 Beringen en het Klaverblad in Lummen, tot het einde van de zomervakantie.