Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Abonnee worden? Kies je leesformule >

woensdag 13 juni 2018 - Voetbal
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook gplus nextprevshare twitter video

Er hangt voedingsadvies in het kleedhokje van Kevin De Bruyne bij Manchester City. hbvl

    

“Kevin De Bruyne moet restaurantbezoek beperken”

Kevin De Bruyne (26) zal ook tijdens het WK voetbal in Rusland op zijn voeding letten, al is het niet duidelijk of de Belgische voetbalbond dat even streng opvolgt als zijn club Manchester City. Bij de Engelse club hangen ze zelfs voedingsadvies aan de binnenkant van zijn kleedhokje. Dat is vanavond om 21.30 uur te zien in het Eén-programma Kevin De Bruyne: Genie in Manchester. Daarin trekt De Bruyne zijn kastje open en krijgen we een geplastificeerd briefje te zien met daarop “Kevin De Bruyne 3 doelstellingen”. Als eerste: “Drink elke ochtend je bessen smoothie met extra omega 3.” Op twee: “Beperk je restaurantbezoeken en meeneemmaaltijden.” En op drie: “Eet twee keer per week mager vlees van met gras gevoederde runderen met een beetje citroensap om de opname van ijzer te bevorderen”.

Kevin De Bruyne vertelt dat hij bij Manchester City elke dag op de weegschaal staat en dat zijn bloed elke maand getrokken wordt. Thuis hoeft De Bruyne ook niet te koken: “We hebben al anderhalf jaar een eigen chef die supergezond kookt. Die chef is even oud als ik”.

Over het WK voetbal zegt De Bruyne dat hij het gevoel heeft “dat het een van onze laatste kansen is om wereldkampioen te worden, er zijn spelers die al 30, 31 zijn”. (tdl)

Nieuwe Video's