Kalender Jupiler Pro League: STVV-Cercle en Lokeren-Genk op eerste speeldag, Limburgse derby al op tweede speeldag

Print
Kalender Jupiler Pro League: STVV-Cercle en Lokeren-Genk op eerste speeldag, Limburgse derby al op tweede speeldag

De eerste Limburgse derby wordt op zondag 5 augustus gespeeld in Genk. Foto: BELGA

De KBVB heeft dinsdagmiddag de kalender voor het seizoen 2018-2019 bekendgemaakt. Voor STVV start de competitie op zaterdag 28 juli met een thuiswedstrijd tegen promovendus Cercle Brugge, KRC Genk trekt een dag later naar Lokeren. De eerste Limburgse derby wordt al op de tweede speeldag gespeeld. Aftrap op zondag 5 augustus om 18 uur in de Luminus Arena.


LEES OOK:


Speeldag 1 begint op vrijdag 27 juli met een topper: Standard-AA Gent. Landskampioen Club Brugge krijgt op zondag het bezoek van Eupen en Anderlecht wacht meteen een lastige klus in Kortrijk. Voor de eerste kraker is het wachten tot speeldag 5. Een kolkend Jan Breydelstadion maakt zich dan klaar voor de komst van grote rivaal Anderlecht.

Speeldag 8 (21-23/9) staat in het teken van Super Sunday. Anderlecht speelt de altijd intense Clasico tegen Standard in het Constant Vanden Stockstadion. Club Brugge maakt de verplaatsing naar Gent voor de ‘Slag om Vlaanderen’. Zulte Waregem krijgt bezoek van de buren uit Kortrijk.

Kerstvoetbal

Ook in de kerstperiode zijn er heel wat mooie affiches. KRC Genk neemt het op tegen AA Gent en KV Kortrijk vecht het prestigieuze burenduel uit met Zulte Waregem. Charleroi en Standard sluiten hun voetbaljaar af met een Waalse derby.