Politie treft 2.000 wietplanten aan en verricht 6 arrestaties bij 9 huiszoekingen

Print
Politie treft 2.000 wietplanten aan en verricht 6 arrestaties bij 9 huiszoekingen

Foto: BELGA

Kinrooi / Maaseik -

De politie van de zone CARMA heeft bij negen huiszoekingen tweeduizend wietplanten aangetroffen en zes arrestaties verricht. Van de zes verdachten zijn vier personen aangehouden door de onderzoeksrechter. Samen met het Limburgse parket voerde de lokale politie een onderzoek naar de handel in verdovende middelen. De reeks huiszoekingen vond plaats tussen 22 en 31 mei. Het nieuws werd dinsdag bekendgemaakt.

De speurders vielen in Kinrooi binnen op drie adressen. In de Schoolstraat bevond zich in een kelder een opgedoekte teeltinstallatie voor 264 planten. De 47-jarige bewoner bood zich op een later tijdstip aan bij de politie, die hem in de boeien sloeg. In Geistingen (Kinrooi) vond de politie 663 lege potten en pakte ze een 48-jarige man op. Er werden een motorfiets en een som geld in beslag genomen. Op Sweversveld arresteerden de agenten een 51-jarige man en een 40-jarige vrouw en namen ze hun voertuig in beslag. Een huiszoeking in de Borgstraat bleek negatief.

In Maaseik controleerde de politie vijf adressen. In twee woningen in de Verbindingsstraat werd beslag gelegd op een auto en een motorfiets. In een huis aan de Kloosterbempden ging het om een grote som geld. In De Zavel stootte de politie op een ondergrondse plantage van 160 planten, waar ze een 64-jarige vrouw arresteerde. De politie vond aanwijzingen dat er meermaals geoogst was. Politie Maasland werkte mee voor een huiszoeking in de Bleumerstraat waar de onderzoekers 615 wietplanten ontdekten en een 35-jarige man arresteerden.

Verspreid over de woningen ging het in totaal om een tweeduizendtal planten, die in professioneel ingerichte plantages stonden. Op alle locaties werden elektriciteit en water illegaal afgetapt. Na voorleiding bij de onderzoeksrechter zijn drie mannen van 47, 51 en 35 jaar en de 64-jarige vrouw naar de gevangenis overgebracht. Twee anderen zijn onder strikte voorwaarden vrijgelaten.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio