Elf doden bij scheepsongeval in Rusland

Print
Elf doden bij scheepsongeval in Rusland

Het scheepsongeluk gebeurde op de Wolga ter hoogte van Volgograd, in het zuidwesten van Rusland, waar een van de stadia voor het komende WK voetbal staat. Foto: BELGAIMAGE

Het dodental van het scheepsongeval in Rusland maandagavond is opgelopen tot elf. Het lichaam van de persoon die nog vermist was, is uit het water gehaald. Een catamaran botste tegen een binnenvaartschip ter hoogte van Volgograd, in het zuidwesten van Rusland.

“De reddingsacties zijn net afgelopen. Het laatste lichaam is uit het water gehaald. het dodental is dus opgelopen tot elf”, aldus het lokale ministerie van Noodsituaties, dat de hele nacht reddingsacties uitvoerde.

Een Russische onderzoekscommissie zoekt nog welk schip de veiligheidsregels overtrad. Er zouden zestien mensen aan boord van de catamaran geweest zijn, en volgens een bron geciteerd door het Russische persagentschap TASS had die boot, die normaal maximum twaalf mensen kan vervoeren, geen officiële vergunning of signaallichten.

Volgens de lokale pers werd het binnenvaartschip bestuurd door een lokale ex-politicus die in het verleden werd veroordeeld voor verschillende feiten, hoofdzakelijk hooliganisme.

De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend, maar volgens een bron binnen de veiligheidsdiensten die door persagentschap TASS geciteerd wordt, zou de catamaran de vaarregels niet gerespecteerd hebben. “Ook andere hypotheses worden onderzocht”, klinkt het nog.