Neos op vijfdaagse naar Teutoburgerwald

Print
Herk-de-Stad - Neos Herk-de-Stad trok zopas met 40 leden op vijfdaagse naar het Duitse Teutoburgerwald, gelegen in de vallei van de Weser.

De veertig leden van Neos vertrokken via Roermand naar het stadje Essen, waar ze Villa Hügel bezochten, een villa bewoond door de fabrikantenfamilie Krupp, vooral bekend voor hun staal- en wapenbedrijf. Daarna ging het richting Willebadessen, naar hotel Jägershof.

Op dag twee brachten de Neos-leden een bezoek aan Schloss Arolsen (foto). Daarna gingen ze naar het 53 meter hoge Hermannsdenkmal, dat herinnert aan de beroemde Varusschlacht, 2000 jaar geleden. Op de terugweg passeerden ze  aan de Externsteine in Bad Meinberg, de Duitse tegenhanger van Stonehenge. De derde dag was een dagje Kassel, een kunststad gelegen in de deelstaat Hessen. Daar sprong onder andere het Herculesmonument (UNESCO) in het oog. Na het avondmaal was het tijd voor de traditionele Neos-quiz met zes ploegen.

De vierde dag bezochten de leden in de voormiddag in Nieheim een kleine kaasmakerij en in de namiddag maakten ze  een boottocht op de Weser. 's Avonds was het kegelavond en werd het een heftige strijd tussen vier ploegen. Dag vijf, de terugkomdag naar Herk-de-Stad, bezochten de leden in de voormiddag nog het stadje Brilon dat gejumuleerd is met Heusden. Na nog een middaglunch in het hotel keerde iedereen tevreden terug naar huis.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio