© Reuters

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© Photo News

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Zo viert de Britse koningin haar 92ste verjaardag

Naar jaarlijkse gewoonte wordt de verjaardag van de Britse Queen officieel gevierd tijdens Trooping the Colour, een Londense ceremonie waarbij de voltallige koninklijke familie de koningin vervoegt. Prins Philip vergezelt haar dit jaar niet, maar het pasgetrouwde koppel prins Harry en Meghan Markle en prins William en Kate Middleton zijn wel van de partij.

VVA

Trooping the Colour is voor veel Britse koninklijke fans hét hoogtepunt van het jaar. Tijdens dit jaarlijkse evenement wordt de verjaardag van de Britse Queen gevierd, met een indrukwekkende parade waaraan duizend soldaten van het Britse leger deelnemen. De Britse Queen volgt het evenement samen met andere leden van de koninklijke familie vanop een podium bij het paradeplein House Guards Parade in Londen.

Tijdens het evenement worden in Londen ook op verschillende locaties kanonschoten afgevuurd en inspecteert de koningin naar goede gewoonte de kostuums van de poortwachters. Het evenement wordt afgesloten met een luchtshow van de Royal Air Force boven Buckingham Palace, waar alle leden van de Britse koninklijke familie zich verzamelen op het balkon.

Hoewel prins Philip (97) dit jaar niet van de partij is, omdat hij vorig jaar officieel met pensioen ging, hoeft de Britse koningin zich zeker niet eenzaam te voelen. De voltallige koninklijke familie vergezelt haar tijdens het evenement, waaronder ook prins Charles en Camilla, prins William en Kate Middleton en prins Harry en Meghan Markle.

In april vierde de koningin haar verjaardag al in het goede gezelschap van haar familie met een concert in de Royal Albert Hall in Kensington, Londen, waar enkele grote namen uit de muziekbusiness voor haar optraden: Sir Tom Jones, Kylie Minogue, Shawn Mendes, Jamie Cullum, Sting en Shaggy.

Niet te missen